Idegenvezetői világnap

Idegenvezetők Világnapja Budapest 2016

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint annak Idegenvezetői Továbbképző Központja immár 15. alkalommal szervezi meg fővárosunkban 2016. február 25-28. között az Idegenvezetői Világnapot. Az esemény keretében a budapesti idegenvezetők mutatják be a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára. Idegenvezetőink jóvoltából ismét számtalan tematikus sétával, koncerttel, múzeumi tárlatvezetéssel és vasárnap buszos, hajós, villamosos városnézéssel várjuk a szakma képviselőit, a városlakókat, a külföldieket és fővároson kívülieket. Idén először az akadálymentesített buszok mellett a hajós programon is lesz lehetősége részt venni mozgáskorlátozott látogatóinknak. Központi helyszínünkön, a Bálna Bevásárlóközpontban 2016. február 28-án kézműves vásárral, kiállítással, programokkal, a Turisztikai Desztináció Menedzsmentek bemutatkozójával, valamint hungarikum élelmiszerekkel készülünk. A rendezvény fővédnöke: Tarlós István, főpolgármester.

Indulás:  BÁLNA BEVÁSÁRLÓKÖZPONT (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.)
Indulási időpontok: 9.00, 10.00, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00 órakor

Útvonal: Bálna Bevásárlóközpont – Vámház körút – Múzeum körút, Astoria, Rákóczi út  Kerepesi út – Hungária krt. – Stefánia út – Hősök tere – Állatkerti körút – Kós Károly sétány – Hősök tere – Andrássy út – Erzsébet tér mellett/ József Attila utca – Széchenyi tér – megkerülve a teret (Gresham/ MTA/ Lánchíd/ Hotelek/ József Attila utca – Széchenyi tér- József Attila utca- Bajcsy-Zsilinszky út- Nyugati tér- Szt. István krt.- Margit híd – Bem rakpart – Fő u. – Clark Ádám tér – Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Tabán – Hegyalja út – Sánc utca – Gellérthegy/citadella – Erzsébet híd – Belgrád rakpart – Bálna bevásárló központ.

Ebben az évben a klubunk is jelentkezett a találkozóra, febr.28-ra,- vasárnapra. 25-en indultunk útnak vonattal, és a 11 órakor induló buszhoz voltunk beosztva a Bálna bevásárló központ előtt. Mivel aránylag nagy létszámú a csoportunk, így csak egy kisebb létszámú csapatot irányítottak hozzánk a kijelölt buszba. Nagy kíváncsisággal vártuk az indulást. Nagyon sokan még nem ismertük Budapestet, ha nagy ritkán fel kellett utaznunk, akkor csak az adott célra mentünk, majd vissza a vonat vagy busz pályaudvarra.

Megcsodáltuk a Bálna Bevásárlóközpontot, a kiállításokat és ajándék pavilonokat.

Idegen vezetőnk egy nagyon felkészült fiatalember volt, egész úton végig ismertetett a látott épületek, szobrok, hidak és egyéb műemlékek nevezetességeivel. Az első részben ismertetett útvonalon mentünk végig, és észrevétlenül suhant el az idő, s máris újra a Bálnánál voltunk. A vonat indulásáig még volt kis időnk s a környéken sétálgatva ízlelgettük még a fővárosunk nyújtotta szépségeket.

A galériát itt tekintheti meg.


Foglalkozások

Minden hónap harmadik keddjén 14 órától az Egri Civil Házban a 7-es nagyteremben.

3300 Eger, Bajcsy Zs. u. 9. (8-as csengő)

Szeretettel várunk minden érintett érdeklődőt!

A klub támogatója az Egri Kulturális és Művészeti Központ.

 


Elérhetőségek

Amazonok Klubja Eger

Levelezési cím:

Eger, Bolyki Tamás u. 11.

 

Rákbetegek Országos Szervezete

1122 Budapest, Ráth György u. 7-9.

Levelezési cím:

1126 Budapest, Böszörményi u. 20-22.

 


Hírek

Klubnap változás
A novemberi klubnap időpontja változik | 2019.11.08

Felhívom klubtagjaink figyelmét, hogy a november havi klubnap nem 19-én lesz megtartva, ... Olvass tovább

Kékestető
kirándulás | 2019.06.29

2019. július 2-án Kékestetőre kirándulunk. Találkozunk 8:20-kor az egri buszpályaudvaron. ... Olvass tovább

Galyatető
kirándulás | 2019.06.20

2019. június 25-én Galyatetőre kirándulunk. Találkozunk 8:20-kor az egri buszpályaudvaron. ... Olvass tovább

További hírek