Élmény dús nap a Berekfürdői strandon

Augusztus harmadik keddi klubnapunkat, az éves programnak megfelelően a testi rehabilitáció jegyében hazánk egyik nevezetes gyógyfürdőjének felkeresésére terveztük. Közös megegyezés alapján a Berekfürdői strand látogatásában döntöttünk.

Gyönyörű napra ébredtünk, és a kora reggeli órában nagy izgalommal vártunk egymásra a távolsági buszpályaudvaron. Az indulási időre sajnos csak 11 fő érkezett meg, volt, akinek az orra előtt fordult ki a busz a pályaudvarról. Mezőkövesden és Kunmadarason át kellett szállni másik járatra, hogy elérkezzünk az Alföldi tájegységen lévő Hortobágy délnyugati részén, Karcag és Kunmadaras között található üdülő faluba: Berekfürdőre. Kíváncsian néztünk körbe leszállás után, de rögtön a strand bejáraton akadt meg a tekintetünk.

Csodálatos zöldövezetben található 2 gyógymedence, az egyik gyógymedence nyak-, hát-, és derékzuhany élményszolgáltatással, ami kimondottan a gyógyulni vágyóknak épült, valamint 2 termálmedence, amely kicsik, nagyok és idősebbek számára is egyaránt kedvelt. Ezen kívül gyermekmedence, uszoda is üzemel a strandfürdőben.

Maga a gyógyvíz reumatológiai megbetegedések gyógyítására, vérkeringési zavarok kezelésére, idegrendszeri és nőgyógyászati panaszok csökkentésére, valamint balesetek utáni rehabilitációkra alkalmasak. A fedett részlegben 4 db fedett medence üzemel. Ugyan ebben az épületben a betegek szükség szerint igénybe vehetik a súlyfürdő, gyógy-masszázs, elektroterápia és víz alatti sugármasszázs szolgáltatásokat is, Reumatológus szakorvos által felírt kezeléseket is végeznek. A gyógy szolgáltatáson kívül található még pedikűr és manikűr.

De most minket elsősorban a nyári napsütés és a víz (ami az egyik klubtársunk jellemzése szerint: tiszta, selymes, bársonyosan kellemes) élvezete érdekelt. A nap folyamán sokat sétálgattunk a gyönyörűen parkosított területen s fedeztük fel az újabb medencéket.

A fiatalok egy varázslatos álomvilágban érezhetik magukat a hatalmas csúszda, sodrófolyosó és egyéb létesítmények igénybe vételével. Nagyon szép volt a gólya szobrok által őrzött vízfüggöny az egyik medencében, amit két oldalról még egy-egy vízsugár is teljesebbé tett, míg a másik medencében egy hatoldalú döngölő is masszírozta a vendégek hátát. A gyógymedencék mellett láttuk a pavilonsort a fürdő színpadával, ahol különböző programok szórakoztatják a vendégeket.

Nagyon sok élménnyel gazdagodva érkeztünk haza és sokat meséltünk az itthon maradt klubtársainknak.

Képgalériánk megtekinthető itt.

 


Foglalkozások

Minden hónap harmadik keddjén 14 órától az Egri Civil Házban a 7-es nagyteremben.

3300 Eger, Bajcsy Zs. u. 9. (8-as csengő)

Szeretettel várunk minden érintett érdeklődőt!

A klub támogatója az Egri Kulturális és Művészeti Központ.

 


Elérhetőségek

Amazonok Klubja Eger

Levelezési cím:

Eger, Bolyki Tamás u. 11.

 

Rákbetegek Országos Szervezete

1122 Budapest, Ráth György u. 7-9.

Levelezési cím:

1126 Budapest, Böszörményi u. 20-22.

 


Hírek

Klubnap változás
A novemberi klubnap időpontja változik | 2019.11.08

Felhívom klubtagjaink figyelmét, hogy a november havi klubnap nem 19-én lesz megtartva, ... Olvass tovább

Kékestető
kirándulás | 2019.06.29

2019. július 2-án Kékestetőre kirándulunk. Találkozunk 8:20-kor az egri buszpályaudvaron. ... Olvass tovább

Galyatető
kirándulás | 2019.06.20

2019. június 25-én Galyatetőre kirándulunk. Találkozunk 8:20-kor az egri buszpályaudvaron. ... Olvass tovább

További hírek