Idősek világnapja

2016.09.29
 

Blaskó Mária: JÓ TANÁCS

Hallgassunk az okosabbra és jól fogunk járni,
Okos szóra ki nem hallgat, meg fogja még bánni.
Hallgassunk az öregekre, ők sokat átéltek,
Ifjú ész, új könyv, divat ezzel föl nem érnek.
Hallgassunk jó szüleinkre, az ő szavuk drága,
Áldott leszel, hogyha hallgatsz szüleid szavára.
Hallgassátok, szíveteknek mit súg a Jóisten,
Mert őnála bölcsebb, szentebb és szeretőbb nincsen.

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az Idősek Világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a 60. életévét betöltött emberekről, Magyarország több mint 2 millió szép korú lakosáról. Heves megyében 1999 óta rendezik meg a megemlékezést.

Egerben minden évben kifejezzük hálánkat, tiszteletünket, megbecsülésünket és szeretetünket azok iránt, akik a hosszú, munkában eltöltött évek után, köztünk töltik megérdemelt nyugdíjas éveiket. Idén, szeptember 29-én a Heves Megyei Nyugdíjas Szervezet vidám műsor keretében rendezte meg a sportcsarnokban az Idősek Világnapját, amelyet több száz ünnepelt tisztelt meg a jelenlétével. A rendezvényen Bujdosó Sándorné elnök asszony köszöntötte a vendégeket, majd Szabó Róbert az Önkormányzat képviseletében mondott ünnepi beszédet. Ez után Marmoly György alelnök a Heves megyei polgármestereknek és alpolgármestereknek adta át a közösségért végzett munkájukért a kitüntetéseket.

Megható volt, amikor a több évtizedes házaspárokat köszöntötték. 

65 évvel ezelőtt szerelmüket megpecsételve esküdött örök hűséget egymásnak Demjénben Homonnai Sándor és Szuromi Mária.  Páratlan példát mutatnak a jövő nemzedéknek.

60 éves házassági évfordulójukat ünneplik: Kovács László és Pálfy Ilona Gyöngyösről, Nagy István és Benke Mária Nagyútról, Pete Benedek és Hegedűs Jolán Ecsédről, Szajcz József és Roll Margit Egerszalókról, Rostás Ernő és Szabó Anna Abasárról, valamint Huzelman Ferenc és Nagy Irén Egerből.  Ezúton is boldog életet kívánunk és szeretetben, békességben töltsék együtt a további éveiket.

50 éves,- aranylakodalmas házaspárokat is szívből köszöntjük, sok-sok szeretettel.

Az ünnepélyes köszöntések és virágok, ajándékok átadása után vette kezdetét az ünnepi műsor, melyet az Egerszóláti tündéri kis óvodások nyitottak, majd Sándor Lászlóné arany kitüntetéses szavaló Gyöngyöshalászról adott elő részletet a Kisherceg című meséből.

Az évközben meghirdetett „Az év nagypapája és nagymamája pályázat nyertese Máté, mutatta be a nagypapát: Bessenyei Jánost.

A Gyöngyöshalászi népi táncosok „Dunántúli táncot” mutattak be, majd az Egercsehi asszonykórus lépett színre sötét szoknyában, fehéren mintás blúzban és piros főkötőben. Szebbnél szebb népdalokkal kápráztatták el a közönséget.  A 4 országos arany kitüntetéssel díjazott Abasári Árvalányhaj tánccsoport erre az alkalomra Erdélyben készített ruhakölteményben járták el csodálatos táncukat. A férfiak kalapjára stílusosan árvalányhaj volt tűzve.

Kmeczné Gömöri Mária táncdalában egy Különös éjszakát idézett vissza, majd tovább adta az utódjának „Élj vele boldogan, áldásom rád” kívánsággal.  J

A Gyöngyöshalászi „Szemfényvesztők” Tiroli tánccal kápráztatták el a közönséget, s ezt követte az Egercsehiben lakó Kovács Józsefné Rozika magyar nóta énekes, aki népdalcsokrot adott elő.

Fantasztikus sztepptánc produkcióval lépett fel Gyöngyöshalászról egy 83 éves előadó, aki a Monti csárdás című zenére a cipője kipi-kopi kopogásával teszi a sztepptáncot különlegessé. Ezt a friss mozgást a fiatalabb korosztály is megirigyelhetné tőle.

Úgy tűnt, hogy az utolsó produkciót élvezhettük a Mezőtárkányi tánccsoport előadásában. Nagyon reprezentatív öltözékben léptek színpadra: Fekete szoknya, szürke alapon csillogó blúz, fehér ernyő és cipő, fekete szalaggal díszített fehér kalap, s táncoltak az „Ének az esőben” zenéjére, majd chelstont jártak.

Az ünnepség végét jelezve közösen elénekeltük a „Nyugdíjas indulót” De ekkor berobbant az Abasári díszpolgárokból álló Hagyományőrző vegyes kórus Kámán Árpád vezetésével, akik fergeteges hangulatot teremtettek a katonadalokkal, kuplé dalokkal, operett feldolgozásokkal. Hatalmas sikert arattak, a nézők velük énekeltek, s a színpadon a közönségből táncra is perdültek.

Nagyon szép délelőttöt töltöttünk el, majd a klubunk tagjai közös ebédeléssel fejezte be a találkozót.


Foglalkozások

Minden hónap harmadik keddjén 14 órától az Egri Civil Házban a 7-es nagyteremben.

3300 Eger, Bajcsy Zs. u. 9. (8-as csengő)

Szeretettel várunk minden érintett érdeklődőt!

A klub támogatója az Egri Kulturális és Művészeti Központ.

 


Elérhetőségek

Amazonok Klubja Eger

Levelezési cím:

Eger, Bolyki Tamás u. 11.

 

Rákbetegek Országos Szervezete

1122 Budapest, Ráth György u. 7-9.

Levelezési cím:

1126 Budapest, Böszörményi u. 20-22.

 


Hírek

Klubnap változás
A novemberi klubnap időpontja változik | 2019.11.08

Felhívom klubtagjaink figyelmét, hogy a november havi klubnap nem 19-én lesz megtartva, ... Olvass tovább

Kékestető
kirándulás | 2019.06.29

2019. július 2-án Kékestetőre kirándulunk. Találkozunk 8:20-kor az egri buszpályaudvaron. ... Olvass tovább

Galyatető
kirándulás | 2019.06.20

2019. június 25-én Galyatetőre kirándulunk. Találkozunk 8:20-kor az egri buszpályaudvaron. ... Olvass tovább

További hírek