Egri civil napok

2018.09.22.

Idén is rengetegen voltak kíváncsiak a huszonharmadik alkalommal megrendezett Egri Civil Ünnepre. A rendezvénysorozat péntektől vasárnapig tartott, több tucat egri civil szervezet mutatkozott be az érdeklődőknek.

A legnépszerűbb és legtöbb programot felvonultató nap a szombati volt, fél tíztől várták az érdeklődőket. A rendezvénysorozat a civil felvonulással indult, a helyi szervezetek képviselői a Dobó térről az érsekkertbe vonultak az Egri Majorette Egyesület és a Szihalmi fúvósok felvezetésével. A népkertben már sok érdeklődő, és ínycsiklandó illatok fogadták a menetet, ugyanis a családi főzőverseny résztevői már elkezdték készíteni a töltött káposztát, de volt lángos, és egyéb helyben készült finomságok is.

Habis László polgármester is szólt a résztvevőkhöz, a civilek tevékenységét méltatta. Aláhúzta, kitartóan, szabadidejüket feláldozva, nyitottan tesznek azért, hogy Eger élhető, otthonos és családias legyen. Hozzátette, rengeteg esemény van minden évben a megyeszékhelyen, de a legtöbb a turistáknak szól, az Egri Civil Ünnep viszont az egriekről szól, az összefogásról, együttgondolkodásról.

Az érsekkertben több tucatnyi sátorban várták az egyesületek az érdeklődőket, a legnagyobb sor a különféle egészségügyi szűréseket, tanácsadást végző szervezeteknél alakult ki. Az egészség szigeten a 14-es sátorban kapott helyet a Rákellenes Liga, a Rákbetegek Országos Szervezetének Amazonok klubja és a Szívbetegek Egri Szervezete képviselői. A Rákellenes liga elsősorban a férfiak PSA szűrését végezték valamint vércukrot mértek. Az Amazonok sokfajta prospektust, egészségügyi szóró lapokat kínáltak az odalátogatóknak, s elbeszélgettek a hozzájuk tanácsért fordulókkal. Mellrák és Egészségügyi TOTÓ kitöltése válaszait közösen beszélték át, majd mindenki egy-egy rózsaszín gyöngyökből fűzött karkötőt valamint rózsaszín szalagot kapott.

Rengeteg hagyományőrző is bemutatta termékeit, és nyílt egy kiállítás is az Eger Települési Értéktárról.

Erről készült képeink megtekinthetőek itt.

 


Foglalkozások

Minden hónap harmadik keddjén 14 órától az Egri Civil Házban a 7-es nagyteremben.

3300 Eger, Bajcsy Zs. u. 9. (8-as csengő)

Szeretettel várunk minden érintett érdeklődőt!

A klub támogatója az Egri Kulturális és Művészeti Központ.

 


Elérhetőségek

Amazonok Klubja Eger

Levelezési cím:

Eger, Bolyki Tamás u. 11.

 

Rákbetegek Országos Szervezete

1122 Budapest, Ráth György u. 7-9.

Levelezési cím:

1126 Budapest, Böszörményi u. 20-22.

 


Hírek

Klubnap változás
A novemberi klubnap időpontja változik | 2019.11.08

Felhívom klubtagjaink figyelmét, hogy a november havi klubnap nem 19-én lesz megtartva, ... Olvass tovább

Kékestető
kirándulás | 2019.06.29

2019. július 2-án Kékestetőre kirándulunk. Találkozunk 8:20-kor az egri buszpályaudvaron. ... Olvass tovább

Galyatető
kirándulás | 2019.06.20

2019. június 25-én Galyatetőre kirándulunk. Találkozunk 8:20-kor az egri buszpályaudvaron. ... Olvass tovább

További hírek